Een stukje geschiedenis weer tot leven gebracht, waar het gezellig vertoeven is.


In 2011 begon de restauratie van de achterliggende industriële site. Tijdens de restauratie werd ook hier steeds gezocht naar de beste oplossing in functie van herbestemming en behoud van cultureel patrimonium.


De artisanale koffiebranderij ‘Basero’ vond ondertussen onderdak in een van de gebouwen op de site.

De Erfgoedsite wil een levende plaats worden in het centrum van Baasrode. De permanente collectie zal een overzicht van de geschiedenis van de site en haar bewoners brengen. In de toekomst zal de site verder evolueren en een beeld willen geven van de rijke geschiedenis op vlak van voeding in Baasrode en zijn omgeving. Ook kan er plaats worden gemaakt voor initiatieven die in het kader staan van de geschiedenis van het dorp en zijn bewoners.
Het laatste deel van de puzzel in dit grote verhaal is de introductie van het bier ‘Tuymelaere’ in december 2013. Het leek ons niet meer dan logisch om op de site waar reeds meer dan 400 jaar geleden bier werd gebrouwen, uit te pakken met ons eigen bier. Het werd ‘Tuymelaere’ genaamd naar het bier dat reeds in 16de eeuw werd gedronken in het dorp. Het werd een rijk en artisanaal gebrouwen bier op basis van 3 hopsoorten van 6,5° met nagisting op de fles. Een stukje geschiedenis dat met smaak kan worden gedronken.


Op de site is er ook een ruimte voorzien voor tentoonstellingen van locale kunstenaars en verzamelaars.


Op 26 april 2014 werd het ‘Hof van Peene, erfgoedsite’ officieel aan het publiek voorgesteld.

Vandaag kan u een reis maken doorheen de tijd en beleeft u de prachtige geschiedenis van deze site te Baasrode en zijn bewoners.
U kan de vondsten die op de site ontdekt werden bezichtigen in het Museum Hof van Peene op uw eigen tempo of onder begeleiding van een gids.

Het museum 'Hof van Peene' is vrij toegankelijk langs het veer van Baasrode. En dit elke zaterdag, zondag en feestdagen van 12u tot 17u.


Voor groepen kan u ook een interessante rondleiding boeken op de erfgoedsite.

Deze neemt ongeveer één uur in beslag. Reservatie op aanvraag op het nummer 052/34 21 34


Locatie Hof van Peene:

Sint Ursmarusstraat 69

9200 BAASRODE (Dendermonde)